Denne information er til dig som har været ved lægen med dine rygsmerter
"INFORMATION OM RYGSMERTER"

Find behandlere

Mennesker er forskellige og har forskellige livsvilkår. Derfor gives der forskellige råd til forskellige mennesker og for nogle hjælper det at få rådgivning og behandling fra andre faggrupper end lægen.

Da du var ved lægen kunne det være I snakkede om at andre behandlere kunne komme i spil hvis ikke det bliver bedre. Du er måske endda blevet henvist til en anden behandler.  Her kan du læse mere om hvordan henvisninger foregår og hvad man kan forvente af ventetid. Du kan også få indblik i hvad de forskellige behandlere kan hjælpe med når man har ondt i ryggen.

Snak eventuelt med din læge om mulighederne for at inddrage andre behandlere. For at finde en behandler der passer til netop dig, skal du klikke på nedenstående link. Dette vil lede dig hen på Sundhed.dk, der kan guide dig igennem til at finde den rigtige behandler.

 

Find behandler på sundhed.dk

 • Kvindelig studerende

  Mine rygproblemer påvirker det mig ikke så meget mere. Jeg er selvfølgelig træt af smerterne, det er da lidt sørgeligt. Men jeg har efterhånden lært at leve med den her rygsøjle der bare er træls og så må jeg ligesom kæmpe med det derfra. 

  ,
 • Mandlig lastbilchauffør

  Det vigtigste for mig er at røre mig. Om aftenen hvis jeg sidder på sofaen og kommer til at ligge mig ned, så kommer smerterne. Derfor skal jeg sidde oppe mens jeg ser fjernsyn. Det handler om at lytte til kroppen. 

  ,
 • Kvinde under 30 år

  Jeg kan mærke, at det bliver bedre, når jeg er aktiv. Min ryg skal styrkes, så det nytter ikke noget at være stillesiddende, for så bliver den bare svagere og svagere.

  ,
 • Mand over 50 år

  Når man høre andre snakke om hvor ondt de har, så tænker man, at det er sådan noget stationært – det går aldrig over. Men sådan er det altså ikke. De fleste kommer over det. Det kræver, at man træner, selv når det ikke gør ondt. 

  ,
 • Mandlig håndværker

  Man skal være bedre til at lytte til sig selv og lytte til hvad kroppen siger. Man skal gøre noget ved det i stedet for at vente på, at det går væk. 

  ,
 • Kvindeligt sundhedspersonale

  Hvis jeg både støvsuger og vasker gulvene, så kommer smerterne igen. Man glemmer engang imellem smerterne, når man har det godt og er i gang. Så kommer man til at betale for det hårde bagefter. 

  ,
 • Kvinde over 50 år

  Jeg er ikke meget anderledes end andre. Jo mere ondt jeg har, jo mere motiveret er jeg til at lave noget. Men så er der de dage, hvor jeg ikke har så meget ondt, så får jeg heller ikke rigtig lavet noget. Så det er smerten som får mig til at gøre noget, men også den, som får mig til ikke at gøre noget. 

  ,
 • Mandlig kontorarbejder

  Brug din sunde fornuft. Lyt til din krop og sørg for at bevæge dig det, du kan. Det nytter ikke noget at ligge på sofaen.

  ,
 • Mand under 40 år

  Jeg kører meget i bil. Find en resteplads og kom lidt ud af bilen. Gå lidt rundt om bilen for at forebygge smerterne. 

  ,
 • Mandlig lastbilchauffør

  Lad være med bare at sætte dig ned og få ondt af dig selv. Det er bedre at være aktiv. Måske tage det stille og roligt i starten. Herefter finder du ud af, hvor højt dit niveau ligger.

  ,
 • Kvinde

  Jeg går til holdtræning, men de øvelser, der hjælper andre, hjælper ikke altid mig. Det er ens egen opgave at finde ud af, hvilke øvelser der er bedst.

  ,
 • Kvinde

  Jeg har haft ondt i mange år. Det bedste for mig, er at glemme smerterne. Hvis smerterne får lov til at fylde for meget, så kan jeg ikke leve et normalt liv.

  ,
 • Mand

  Jeg har snakket med andre, som også har ondt i ryggen. Deres smerter er enten gået væk, eller også har de lært at leve med smerterne. Det hjælper mig meget, at høre andres historier. Hvis de kan komme videre, så kan jeg også. 

  ,
Se alle citater
"Hør hvad lægen siger"